AgriTech Nordic 2022 – SKALA

agritech skala

Snart er det klart for konferansen AgriTech Nordic igjen. I år som i fjor arrangeres konferansen på InnoCamp Steinkjer. På konferansen kan du møte noen av de fremste innen agritech i verden.

 

Landbruks-, havbruks- og skogbruksnæringen har alltid vært omstillingsvillige, og mat- og primærnæringen har store fordeler av ny teknologi. Digitalisering, innovasjon og automatisering gir grunnlag for nye bedrifter innenfor fellesbetegnelsen «agritech», ei næring som flere mener er i ferd med å bli et av verdens raskeste voksende markeder. Med en tilrettelagt satsing kan det skapes eksport og nye arbeidsplasser – basert på tradisjonelle arbeidsplasser i distriktene.

 

– Det investeres mer enn noen gang i nye teknologiselskap innen agritech globalt, og vi vil gjerne legge til rette for at gründere i Norden lykkes, forteller Håvard Belbo, daglig leder i T:lab og konsepteier av AgriTech Nordic.

 

Han forteller at AgriTech Nordic over årene har blitt en viktig møteplass for gründere, forskere, investorer, bedriftsledere, politikere og innovative gårdbrukere og oppdrettere. Konferansen har i flere år satt fokus på utviklingen av industri basert på teknologi rettet mot jord-, skog- og havbruk og vi har som ambisjon å bidra til et internasjonalt ledende økosystem innen bioøkonomi. 

 

– Det finnes mange klynger og miljøer rundt om i verden som jobber mot lignende mål, og vi ønsker å lære av de beste og knytte relevante miljøer til oss. I år kan vi igjen få internasjonale gjester innen bransjen til Norge, og vi er spesielt fornøyde med at partner Manuel Gonzalez fra AgFunder i California, et av verdens største investeringsfond innen agritech, kommer til Steinkjer. Vi har også et eget fagseminar om aquaponi og hydroponi, hvor en av verdens fremste eksperter, Simon Goddek fra Brasil, kommer til konferansen, forteller Belbo.

 

Temaet på årets konferanse er «Skala». AgriTech Nordic har satt seg som mål å styrke bærekraftig innovasjon innenfor matproduksjonen i Norden. Ved å koble innovatører, forskning og industri fra jord-, skog- og havbruket kan Norge og Norden ta en global posisjon innenfor AgriTech. Økosystemet AgriTech Nordic vokser ut ifra akademiske, finansielle og industrielle partnerskap i Trøndelag.

 

– De globale investeringene innenfor agritech har mangedoblet seg de siste årene, men det aller meste av innovasjoner og investeringer har skjedd utenfor Norden. AgriTech Nordic vil fokusere på hvordan vi kan skalere nordisk teknologi, raskt, i en global kontekst, sier Belbo.

 

Påmelding til konferansen finner dere her: https://agritechnordic.hoopla.no/sales