Biodrone knytter seg tettere mot InnoCamp

Vegard Forbord (t.v.) og Alexander Kjølstad (t.h.) i Smart Norway går inn på eiersiden i selskapet Biodrone. Gründer Atilla Haugen har god tro på videre vekst for bedriften.
Vegard Forbord (t.v.) og Alexander Kjølstad (t.h.) i Smart Norway går inn på eiersiden i selskapet Biodrone. Gründer Atilla Haugen har god tro på videre vekst for bedriften.

Biodrone har lagt et eventyrlig oppstartsår bak seg. Med nye investorer i ryggen og planlagt etablering på InnoCamp rigges selskapet for videre vekst.

 

Daglig leder og gründer Atilla Haugen har med sine dronetjenester til skog- og jordbruket truffet et marked med et stort potensial. Samtidig har han virkelig fått merke effekten av hva miljøet rundt InnoCamp Steinkjer kan gjøre i fellesskap. Haugen har blant annet vært i rådgivning til Steinkjer Næringsselskap og fått god hjelp av innovasjonsselskapet T:Lab. Innovasjon Norge har bidratt på flere prosjekter, og aktører som Allskog, Norsk Landbruksrådgivning og NIBIO er viktige kunder og samarbeidspartnere. 

Anne Peggy Møller Schiefloe har fulgt Atilla på hele reisen, og har vært nøkkelen for å koble Biodrone mot de rette miljøene.

– Det har vært en fantastisk reise å følge. Vi i T:Lab kom tidlig inn, og da Atilla så mulighetene innen grønn sektor satte vi ham i kontakt med blant annet NIBIO, WoodWorks! og flere av de andre aktørene i landbruksklynga på InnoCamp. Samtidig har vi vært rådgivere mot både Innovasjon Norge og Distriktsforsk, for å få på plass en struktur slik at selskapet nå kan skalere opp og bli en betydelig nasjonal aktør, legger Schiefloe til.

Nå får Biodrone med seg nye eiere fra miljøet rundt InnoCamp også. En av de nye investorene er Smart Norway, som er eierselskapet til Smart Media og Camerat i den kreative klyngen på InnoCamp. Gründeren selv er svært fornøyd med å få med seg nye eiere på laget.

 

– Det å ha med seg noen som har vært gjennom gründerfasen før, og som har vist at de har fått det til, det er veldig betryggende, sier Haugen. Samtidig er han glad for å forsterke selskapet relasjon til miljøet på InnoCamp.

 

– På sikt er planen at Biodrone skal etablere seg på InnoCamp også, legger han til.

Kartlegger skog og jordbruksareal

Selskapet rigger seg nå for vekst. Med ansettelse av flere dronepiloter, flere langvarige rammeavtaler på plass og et sterkt team i ryggen er dronegründeren klar til å satse.

 

– Vår spesialitet er å kartlegge skog- og jordbruksområder. Ved hjelp av kunstig intelligens kan vi for eksempel kartlegge og telle planter ned til 20 cm høyde. Det har stor verdi for kundene våre, og er svært besparende både når det gjelder tid og penger.

 

Selskapet jobber nå sammen med ulike forskningsinstitusjoner for å teste bruken av droner i til sprøyting og såing. Det jobbes også med å utvikle metodikk for deteksjon av svartelistede plantearter.

 

– Dette vil kunne revolusjonere måten man gjør dette arbeidet på, blant annet ved at det blir mer nøyaktig, mer effektivt og mer miljøvennlig, forteller Haugen.

Fortsatt tett samarbeid med miljøet rundt InnoCamp

Alexander Støvik Kjølstad trer inn i rollen som styreleder for selskapet, og gleder seg til å bidra til videre vekst.

 

– Vi tror vi har litt erfaring, kompetanse og nettverk å bidra med etter 16 år som eiere av Smart Media og Camerat, sier Kjølstad, som er daglig leder i Smart Norway. Han legger til at selskapet fortsatt skal utnytte miljøet på InnoCamp.

 

– Nå skal vi også se nærmere på samarbeidet mellom Biodrone, Smart Media og Camerat. Slik at vi kan tilby kundene våre gode løsninger framover, avslutter Kjølstad.