Distriktssenteret er rigget for InnoCamp

Direktør for Distriktssenteret Halvor Holmli forteller at det å sitte i åpent kontorlandskap er nytt for mange av hans medarbeidere. Nå er de på "treningsleir" i Trønder-Avisas lokaler. Foto
Direktør for Distriktssenteret Halvor Holmli forteller at det å sitte i åpent kontorlandskap er nytt for mange av hans medarbeidere. Nå er de på "treningsleir" i Trønder-Avisas lokaler.

Distriktssenteret har flyttet ut av O2-bygget og inn i lokalene hos Trønder-Avisa, hvor de frem til høsten skal øve på å jobbe i åpent kontorlandskap.  

– Vi har fått en kjempemulighet her, med hjelp fra en interiørarkitekt som brukes av flere på InnoCamp, til å teste ut ulike løsninger med vegger. Når vi kommer til åpningen i september er vi godt rigget i forhold til det å jobbe i åpent landskap. Noen av oss har prøvd det før, mens for andre er det helt nytt. Jeg er meget positiv til det, for jeg mener at det nå vil pulsere mer med samhandlingen mellom oss, forteller direktør Halvor Holmli.

Distriktssenteret er et nasjonalt, desentralisert og spisset kompetansemiljø som har bygget kunnskap i over 10 år om lokal samfunnstematikk. De har avdelinger i Sogndal, Steinkjer og Sandnessjøen. I 2019 utvidet de virksomheten og er nå 26 ansatte.

– Vi har fått flere oppgaver, blant annet merkur-programmet, som er et utviklingsprogram for butikker i distrikts-Norge, der målet er å sikre folk i distriktene tilgang til ein nærbutikk og bokhandel av god kvalitet, utdyper han.

Nye møteplasser vil gi merverdi

Halvor har troen på at Distriktssenteret kommer til å utvide det faglige ytterligere på InnoCamp når de blir samlokalisert med om lag 40 andre aktører.

– Vi gleder oss kjempemasse! På InnoCamp skal det være tilrettelagt for å sitte i åpent kontorlandskap, og vi vil ha alle muligheter til å lykkes med tanke på ny samhandling. I fellesområdene kan vi lettere møte andre aktører, og vi vil kunne diskutere mye mer rett på sak i tidligfasen av et prosjekt, ved for eksempel kaffemaskina. Jeg er helt sikker på at det vil gi oss merverdi i forhold til det at vi kan utvikle noe sammen – kanskje noe helt nytt også, sier han engasjert.