– Et forbilde for lignende miljøer

Ola Borten Moe var imponert av det han fikk se og høre på InnoCamp. Foto: Thomas Jergel, Camerat.
Ola Borten Moe var imponert av det han fikk se og høre på InnoCamp. Foto: Thomas Jergel, Camerat.

Nord universitet var vertskap da statsråd for forskning og høyere utdanning, Ola Borten Moe, besøkte InnoCamp Steinkjer onsdag. Statsråden var imponert over det miljøet som er skapt rundt campus, og mener InnoCamp bør være et forbilde for lignende prosjekter i Norge.

 

Borten Moe ble ønsket velkommen av  rektor Hanne Solheim Hansen, ordfører Anne Berit Lein og studentleder Fredrik Langseth. Først fikk statsråden kort informasjon om Nords aktivitet på Steinkjer, alle spennende prosjekter og resultater det tverrfaglige miljøet på InnoCamp har bidratt til og jobben med å tilrettelegge for at Bionova blir en del av klyngen i framtiden. 

 

Deretter fikk statsråden omvisning på bygget, blant annet i den nye forskningslaben. Her fortalte Guri M. Kaldahl fra Nord og Lars Bendik Austmo fra NIBIO om det unike samarbeidet som har sørget for ny lab. Deretter gikk turen til forskningsklyngen der statsråden fikk møte representanter fra SINTEF, NIBIO og Woodworks. 

 

Statsråden var imponert over det han fikk se, og mente at InnoCamp burde bli et forbilde for lignende miljø i resten av Norge.

 

– Det er artig å se at prosjektet har blitt så vellykket. Med utgangspunkt i Nord universitet har man skapt et miljø rundt institutter og bedrifter som ser veldig bra og spennende ut. Jeg ser et stort potensial i dette miljøet, som med fordel kunne vært kopiert flere plasser i Norge, fortalte Borten Moe etter besøket.