Film og TV-student med internship hos Camerat

Daglig leder i Camerat Espen Nilsen Holtan (t.v) synes at det er viktig å ha et tett samarbeid med Film og TV-studiet ved Nord universitet. Adrian Tørring Haug (t.h) er for tiden på et internship hos bedriften hvor han skal kombinere skriving av bacheloroppgave og jobbing på prosjekter. Foto
Adrian Tørring Haug (t.h) er for tiden på et internship hos Camerat hvor han skal kombinere skriving av bacheloroppgave med jobbing på prosjekter. Et tett samarbeid med film og TV-studiet på Nord universitet er viktig, mener daglig leder i Camerat Espen Nilsen Holtan (t.v).

Samarbeidet mellom noen av aktørene på InnoCamp er allerede godt i gang. 4.februar begynte nemlig Adrian Tørring Haug, som er film og TV-student ved Nord universitet, et to-måneders langt internship hos Camerat.

Adrian forteller at han har fått mange spennende oppdrag så langt som han ønsker å knytte opp mot bacheloroppgaven han jobber med.

– Målet mitt er å bruke forskjellige metoder innen iscenesettelse og kamerateknikk for å finne ut hva som gir best respons til kunde. Hos Camerat får jeg god arbeidserfaring relatert til studiene, samtidig som jeg får jobbet med folk med høy kompetanse i bransjen.

Ønsker mer samarbeid med studentene

Camerat fikk forespørsler fra flere studenter om de kunne komme på internship. Studentene ble derfor bedt om å sammenfatte en kort søknad før de ble tatt med inn til enkeltintervju. Adrian ble til slutt valgt ut med tanke på den type arbeid han hadde gjort tidligere og hva han kunne tilby bedriften.

– Vi så at kvalitetene hans var noe vi kom til å få bruk for. Adrian kan både jobbe selvstendig med foto og video – og som en del av teamet. For tiden bruker vi han på de prosjektene som vi har – og sender han ut på egen hånd på noe testing og utprøving, sier daglig leder i Camerat Espen Nilsen Holtan.

Camerat har tidligere hatt samarbeidsprosjekter med studenter i live-produksjon, deriblant på UKM og Steinkjerfestivalen.

– For oss er det interessant å ha den type samarbeid med Film og TV-studiet. Ved å komme tettere på Nord universitet kan vi få en tettere dialog med faglærere på studiet, noe som igjen gir oss mulighet til å bli bedre kjent med nye talenter. Samtidig har vi troen på at det å bli kastet ut i reelle oppdrag og komme mer aktivt ut i jobb i løpet av studiet er viktig for å få en realistisk tilnærming til arbeidslivet, forklarer Espen.