Fra Avengers og Disney’s Christopher Robin til &Action i Steinkjer

Richard Hearsey førsteamanuensis Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord universitet og arrangør av &Action hadde innlegget om den populære festivalen under nettverkslunsjen 24.mars. Foto
Richard Hearsey førsteamanuensis Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord universitet og arrangør av &Action hadde innlegget om den populære mediefestivalen under nettverkslunsjen 24.mars.

9.-11.april arrangeres den internasjonale mediefestivalen &Action for femte gang i Steinkjer. Festivalen inneholder workshops, sosiale arrangementer og foredrag fra internasjonale fagfolk innen både film, spill og generell medieindustri.

– Årets festival ser nok en gang ut til å bli en flott begivenhet, med fantastiske foredragsholdere; deriblant Ian Thomson, Ricardo Ferreira og Ruairidh MacNeill. Mens Thomson er skuespiller og komiker, har Ferreira og MacNeill jobbet med visuelle effekter for henholdsvis X-Men Apocalypse, Gravity, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Avengers: Infinity War, og Disney’s Christopher Robin for å nevne noen, forteller arrangør Richard Hearsey.

Festivalen er i tillegg helt gratis å delta på og man trenger verken å være mediestudent eller jobbe i samme bransje for å være med. Man bør likevel melde seg på for å sikre seg sitteplass.

– Takket være våre foredragholderes godhet, sponsorenes generøsitet og støtte fra våre frivillige, er festivalen gratis å delta på for alle, sier han engasjert.

Studenter fra Nord universitet fikk internship hos Oscar-prisvinnende medieselskap

I tillegg til foredragsholderne kommer rekrutterere fra Framestore, CCP Games og War Gaming. Richard forteller at to studenter fra Nord universitet fikk tilbud om internship fra førstnevnte for bare noen år siden.

– Det siste jeg hørte er at de fremdeles jobber for dem, så under &Action kan man virkelig få muligheten til å bygge nettverk med noen av de beste i bransjen. Første gang vi tok kontakt med Framestore forsto de ikke helt hva de skulle gjøre på et så lite sted som Steinkjer, men representanter derfra tok turen likevel. De har veldig gode erfaringer med festivalen, og nå blir vi kontaktet av dem hvert år for å høre om når &Action skal være, sier Richard og smiler.

&Action vil foregå på Dampsaga kulturhus fra kl. 10.00 den 9.april. For mer info om programmet og foredragsholderne, kan du besøke &Actions nettside.