Skip to content

Fra bygg til kulturbygging

Innovasjonscampus-Steinkjer-kulturbygging
Torbjørn Skjerve, styreleder i DH Eiendom, ønsket velkommen til møte.

Torbjørn Skjerve, styreleder i DH Eiendom, ønsket velkommen til møte.

Prosjektleder Stein Storsul, styreleder i DH Eiendom Torbjørn Skjerve, og kulturell senterleder Svein Roar Lindseth fra Drivhuset gleder seg til å fokusere på kulturbyggingen i Innovasjonscampus Steinkjer.

Den 6. september var det nytt møte i leietakerforum for Innovasjonscampus Steinkjer. Torbjørn Skjerve (styreleder i DH Eiendom) ønsket velkommen til møte i leietakerforum og oppsummerte veien fra den første ideen om et utvidet campus på HiNT (som det het den gangen) til der vi er i dag. Deretter fortsatte prosjektleder Stein Storsul. Han kunne bekrefte at alt er i rute med framdriftsplanen. Anbudsdokumentene sendes ut 1. november og planen er å skrive kontrakt med entreprenør tidlig i januar.

Det er ca. 2 år til innflytting i Innovasjonscampus Steinkjer.

Kulturell senterleder på turnè

Svein Roar Lindseth fra Lindseth Reklame og Drivhuset Steinkjer

Svein Roar Lindseth orienterte om strukturene på Innovasjonscampus Steinkjer.

Svein Roar Lindseth fra Lindseth Reklame og Drivhuset Steinkjer har fått oppdraget med å bygge et fellesskap og en felles kultur blant leietakerne som skal inn i bygget. Alle skal tilhøre en eller flere klynger på Innovasjonscampus Steinkjer, og disse skal være på plass i løpet av de kommende månedene. – Jeg ser for meg å besøke alle klyngene i løpet av de neste månedene, og deretter vil vi kunne lande på klyngenavn og tilhørighet, fortalte “kulturminister” Lindseth.

Med klyngene som utgangspunkt vil det settes sammen et lederteam med representanter fra hver enkelt klynge. I tillegg vil hver klynge ha en representant i Trampeklapp, som er kulturkomiteen som har ansvaret for aktiviteter og kulturarbeidet på campus. Trampeklapp ledes nå av Arnt Egil Stjernen, som har hatt samme rolle i Drivhuset i flere år. – Vårt hittil største prosjekt er allerede om 14 dager, da arrangerer vi Innovasjonskonferansen 2017 her på Nord, informerte Stjernen. Konferansen som starter forskningsdagene har fokus på bioøkonomi og har fått tittelen “Grønn konkurransekraft”. Program og påmeldingsskjema finner du her.

Stein Storsul, Torbjørn Skjerve og Svein Roar Lindseth

Prosjektleder Stein Storsul, styreleder i DH Eiendom Torbjørn Skjerve, og kulturell senterleder Svein Roar Lindseth fra Drivhuset gleder seg til å fokusere på kulturbyggingen i Innovasjonscampus Steinkjer.

– Det vil bli en kompakt campus i byggetiden

Mange er nok spent på hvordan det blir å være ansatt og student på Nord i løpet av byggetiden. Stein Storsul informerte hvilke løsninger det er kommet fram til. – Vi har folk på befaring i dag som skal se på laboratoriene. Det viste seg at de ikke hadde noen planlagte aktiviteter i høst, så da bygger vi om de nå. Det ene gjøres om til to klasserom, det andre bygges om slik at det vil dekke behovet til begge laboratoriene. Både D-bygget og B-bygget vil derfor i all hovedsak være tilgjengelig i byggeperioden, fortalte han. I tillegg har man kommet fram til løsninger som gjør at man kan bruke E-bygget og F-bygget.

Kantina vil flyttes til Hegdahlgården i Otto Sverdrupsgate, som er i ferd med å bli renovert. I parken rett over veien blir det satt opp undervisningsbrakker som vil huse fire store klasserom. Anbud er gjennomført, og søknad om tillatelse til midlertidig bygg går nå til kommunen. – Den største utfordringen har vært å finne et egnet lokale for studio til de kreative fagene. Vi har nå leid et lokale i Steinkjerhallen, som etter noe ombygging vil fungere godt i byggeperioden. Det er det eneste rommet som blir en liten gåtur unna. Det vil bli en kompakt campus i byggetiden, noe vi er veldig fornøyd med, fortalte Storsul.

Hvor kan man parkere i byggeperioden?

– Parkering er vel det som folk har vært mest opptatt av i løpet av prosessen, humret Stein Storsul. I byggeperioden blir parkeringsplassen bak D-bygget anleggsområde. Storsul og DH Eiendom har kommet fram til en løsning med kommunen som gjør at oblatene til Nord vil kunne brukes til å parkere på andre kommunale parkeringsplasser i sentrum.