Høyt under taket på InnoCamp Awards

Latteren nådde nesten øverst i taket i Origo under InnoCamp Awards 2025. Rundt 70 festglade innocampere feiret både store prestasjoner og morsomme øyeblikk under “Gunn Befaler.”
Til vanlig møtes studenter, lærere, forskere og fagfolk fra ulike organisasjoner og næringsliv på dagtid på InnoCamp. Men en gang i året er det duket til fest, for å feire det unike innovasjons-fellesskapet under InnoCamp Awards. Det ble utdelt syv priser.
– Filosofien bak InnoCamp er at når mennesker med ulik ekspertise møtes og utveksler erfaringer, kan nye tanker, ideer og løsninger oppstå, såkalt åpen innovasjon. Derfor er det viktig for oss med InnoCamp Awards, og vi gleder oss allerede til neste år, sier daglig leder Håvard Belbo i T:lab, som delte ut årets innovasjonspris.

Håvard Belbo i T:lab under InnoCamp Awards. Utdeling av Årets Innovasjonspris. Foto: Thomas Jergel/Camerat
Vinnere InnoCamp Awards 2025
Innovasjonsprisen – Aleksander Støvik Kjølstad
Juryens begrunnelse:
“InnoCamp er et ledende miljø for innovasjon og vekst. Årets innovasjonspris skal gå til en innovatør, eller noen som har bidratt sterkt til at innovasjon kan skje.”
Med sitt engasjement for InnoCamp og Steinkjer har vinneren av årets innovasjonspris satt sitt preg både fysisk og sosialt på huset. Med sin kapasitet, ureddhet og vilje har vinneren bidratt til at mange av organisasjonene er der de er, samtidig som eksisterende firmaer og nye initiativer fortsetter å skape verdier på InnoCamp. I sin rolle som styreleder, daglig leder, investor og alt imellom er han en katalysator for at gode ideer kan leve og vokse på InnoCamp.

Vinner av Innovasjonsprisen 2025 Alexander Støvik Kjølstad. Foto: Thomas Jergel/Camerat
Årets studentpris
Vinner: Glenn Asbjørn Ovedal
“Studentene er en av bærebjelkene på InnoCamp. Som student er det mange måter å markere seg på, og årets studentpris skal gå til noen som vises litt ekstra.”
Noen studenter tar initiativ, engasjerer seg og jobber utrettelig for fellesskapet. Årets studentprisvinner har ikke bare engasjert seg – han har stått på dag og natt for at studentene i Steinkjer skal ha et best mulig studiemiljø, og ikke minst bli hørt. Gjennom sitt arbeid i studentrådet, Studentinord og studentbaren har han bidratt til å styrke studentenes stemme og skape et sosialt miljø som gagner alle.

Vinner av studentprisen 2025 Glenn Asbjørn Ovedal. Foto: Thomas Jergel/Camerat
Årets søkende
Vinner: Trond Austli
“For å lykkes sammen må vi kjenne hverandre. Årets søkende skal gå til noen som opptrer positivt nysgjerrig, og viser engasjement for omgivelsene rundt seg.”
Noen personer er alltid på jakt etter måter å bidra på, og tar alle oppgaver på strak arm, uansett om det handler om å kjøre talere, sage ned juletrær eller fikse biler. Årets prisvinner har en egen evne til å se hva som trengs – før noen rekker å spørre – og stiller alltid opp med en løsning, et verktøy eller en hjelpende hånd.

Vinner av årets søkende Trond Austli. Foto: Thomas Jergel/Camerat
Årets samarbeid
Vinner: 4H Trøndelag, prosjektleder Øyvind Kveli og prosjektet “Læring til næring”
“Å utnytte InnoCamp sin unike tverrfaglighet og miljøets potensielle samspill er en kunst. Prisen for årets samarbeid skal hedre noen som har lyktes med dette.”
Å skape gode samarbeid krever både engasjement, tålmodighet og en felles forståelse av målet. Vinneren av årets samarbeidspris har koblet sammen aktører fra ulike bransjer og fagfelt for å utvikle kunnskapsmateriale som kan styrke rekrutteringen til de blågrønne næringene. Prosjektet “Læring til næring” har samlet både folk og fag i et samarbeid som involverer alt fra barnehager til næringsliv, og har bidratt til at nye generasjoner får innsikt i noen av våre viktigste ressurser.

Vinner av årets samarbeid gikk til 4H Trøndelag for prosjektet “Læring til næring” ved prosjektleder Øyvind Kveli. Foto: Thomas Jergel/Camerat
Årets InnoCamp-ambassadør
Vinner: Lill-Beathe Håpnes
“Gode ambassadører er gull verdt. Prisen for årets InnoCamp-ambassadør skal gå til noen som bidrar ekstra til å framsnakke og løfte frem fellesskapet vårt.”
Å være en ambassadør for InnoCamp handler ikke bare om å være til stede, men om å være en synlig stemme og en brobygger mellom ulike miljøer. Med sitt engasjement i forskning, media, kvinnenettverk, styrer og bedrifter har årets vinner satt InnoCamp på kartet både internt og eksternt, og representerer fellesskapet vårt med en optimistisk eleganse som får oss alle til å se bedre ut.

Årets InnoCamp-ambassadør gikk til Lill Beate Håpnes. Foto: Thomas Jergel/Camerat
Åpen klasse
Vinner: Renholdspersonalet på InnoCamp
“Uforutsigbarhet er en viktig del av vår natur. Prisen i åpen klasse skal hedre noen som har utmerket seg på et vis som ikke er bundet av de øvrige priskategoriene.”
InnoCamp er et sted hvor ideer, samarbeid og innovasjon skapes – men bak alt dette står noen som sørger for at rammene alltid er på plass. Med en innsats som ofte går under radaren, men som merkes hver eneste dag, sørger årets vinnere for at vi alltid har rene omgivelser og en hyggelig atmosfære på huset.
I fjor var det kantinedamene som fikk prisen i Åpen klasse. Da tok de seg så vidt tid til å komme opp på scenen for å ta imot pris, og de er forholdsvis opptatt nå også. I tillegg har det seg sånn at årets vinner ikke er til stede her i kveld, så derfor ble det gjort en liten utdeling på forhånd.

Vinnerne av åpen klasse ble renholderne på InnoCamp. Helen Grøtan og Mary Joy Embang Larsson. Foto: Thomas Jergel/Camerat
Juryens hederspris
Vinner: Arnt Egil Stjernen
“Noen mennesker utgjør en forskjell langt utover sin stilling. Med sin genuine varme og evigvarende jakt på noe morsomt å si, skaper prisvinneren et miljø hvor det er enkelt å smile, greit å være forvirret og viktigst, alltid tid til en prat.”
Årets hedersprisvinner har gjennom en årrekke vært en samlende kraft, en gledesspreder og en som alltid sørger for at folk blir sett. Med sin entusiasme og evne til å skape fellesskap har han gjort InnoCamp til et bedre sted for alle – og når han om ikke lenge går av med pensjon, vil han savnes både på kontoret, og i InnoCamp-miljøet ellers. Han er mannen vi kan takke for at vi sier “InnoCamp” og ikke “InnovasjonsCampus.”

Årets hederspris gikk til Arnt Egil Stjernen. Foto: Thomas Jergel/Camerat.
“Gunn Befaler”

Gunn Tangstad ved Steinkjer utvikling hadde sjefstolen under årets konkurranse.
Kreativt galskap
For å ha et åpent innovasjonsmiljø er det viktig å kunne by på seg selv og slippe en del hemninger. Dette ble deltakerne på årets konkurranse utfordret til å gjøre i en rekke konkurranseelement.
Under streng dømming ble det til slutt kåret en vinner.
Vinner av Gunn Befaler: Pauline Åmlid

Vinner av Gunn Befaler 2025: Pauline Åmlid. Foto: Thomas Jergel/Camerat