Indev og Drivhuset arrangerte Creative Jam på InnoCamp

Vinnere av de ulike kategoriene på Creative Jam
Vinnere av de ulike kategoriene på Creative Jam

I helga ble det i løpet av 48 timer laget nye spill fra studentene på Nord. Næringsaktørene fra Drivhuset var medarrangør og gleder seg til å samlokaliseres på InnoCamp til høsten.

– Det er veldig motiverende å se hva studentene klarer å lage i løpet av ei helg, forteller Alexander Støvik Kjølstad, leder for den kreative klyngen (Drivhuset).

Drivhuset flytter inn på InnoCamp i august, og en viktig grunn er å komme tett på studentmiljøet.

På Nord universitet er det linjer for spill og opplevelsesteknologi, film og tv-produksjon og 3D art, Animation and VFX. Kjølstad har tro på at samspillet med studentene vil bidra til å videreutvikle næringsaktørene, og at det vil kunne oppstå nye bedrifter. 

– Slike arrangement er med på at vi blir bedre kjent med studentene og får et bilde av hva de kan levere. Vi har vært med og sponset premier og vært i jury. Jurymedlemmene ga tilbakemelding om at de syns det var et høyt nivå og veldig gøy å være med på.

Linjeforeningen InDev

Det er studentene selv som har rigget det meste rundt arrangementet. Joakim Bye er leder av linjeforeningen for spill og opplevelsesteknologi (InDev) og har gjennomført flere slike kreative samlinger.

– Konseptet går ut på at studentene får utlevert et tema fredag kl. 18.00. Deretter har de 48 timer på seg til å lage det de ønsker. En jury vurderer alle innsendte bidrag og kårer vinnere i fem ulike kategorier.

Mens juryen jobbet med å vurdere de ulike bidragene, var studentene samlet for å se på de ulike spillene som var laget i løpet av helga.

Bye forteller at det var i overkant av 15 personer som deltok på helgas arrangement, og det var sju innsendte bidrag.

– Mange av tredjeårsstudentene er nok opptatt med bachelor oppgave, så vi er godt fornøyd med oppmøte. 

Joakim er glad for at næringsaktørene bidrar til arrangementet.

– Studentene gleder seg til InnoCamp åpner, og dette arrangementet er en start på arbeidet med å bli kjent på tvers av aktørene.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.