InnoCamp en smeltedigel av folk – nye ansatte fra India, Frosta, Ghana og Framverran
Arbeidsfellesskapet på InnoCamp fortsetter å vokse. Både landbruksklyngen, den kreative klyngen og forskningsklyngen har fått flere nye ansatte etter jul.
Like før jul begynte flere nye ansatte hos Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), og de vil fortsette å vokse inn i det nye året. NIBIO tilfører forskningsklyngen internasjonale impulser, med ansatte fra hele verden. Saheba Bhatnagar er et av mange nye fjes hos NIBIO. Hun er utdannet geoinformatikkingeniør og arbeidet hennes hos NIBIO går hovedsakelig i å jobbe med forbedring av kvaliteten på SR16. SR16 er et skogressurskart som blir produsert både som rasterkart (SR16R) og som vektorkart (SR16V). Kartet viser utbredelsen av skogen, og gir detaljert informasjon i form av ulike skogegenskaper – som treslag og volum. Saheba har en doktorgrad fra Trinity College, som er en del av Universitetet i Dublin. Utenfor jobben liker Saheba å lage mat – og spesielt indisk mat. Så her er det en unik mulighet til å bli bedre kjent med det indiske kjøkken. Ellers liker hun å høre på musikk, danse og se på (eller «binge») serier og filmer. I tillegg liker hun å reise og oppleve forskjellige kulturer over hele verden, og det har bringt henne til Steinkjer og InnoCamp.
Hilde Karin Flikkeshaug Rimol er et annet nytt fjes på InnoCamp, selv om hun ikke er ny i NIBIO. Hun har tidligere jobbet over 12 år ved avdelingen på Kvithamar. Etter å ha jobbet en dag i uka en periode, er hun nå i gang for fullt på Steinkjer. Hilde har ansvaret for den daglige driften av kontoret. Trond Ole Moksnes er også ny på InnoCamp. Han er utdannet sivilagronom i Plantevitenskap fra NMBU, og har jobbet for Vestland Fylkeskommune i to år før han ble ansatt i NIBIO. I NIBIO er han teknikker og er medansvarlig for gjennomføring av vekstforsøk i forsøksfelt.
Bless Kufoalor er ansatt som overingeniør hos NIBIO, med ansvar for gjennomføring av forsøk innen korn, belgvekster, oljevekster og andre frøvekster. Bless er opprinnelig fra Ghana og har bakgrunn fra agronomi og plantevitenskap ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitetet (NMBU). Tidligere jobbet han som forskningsassistent og ser nå frem til mange muligheter og utfordringer hos NIBIO. Kobra Maleki er det siste tilskuddet hos NIBIO foreløpig. Hun har en doktorgrad i skogøkologi og statistikk fra Estland, og har jobbet som forsker i både Tyskland og Canada. Hennes stilling er delt mellom NIBIO (50 %) og Statsskog (50 %). Kobra er veldig interessert i skog, og har som mål å utvidesmin kompetanse innen skogøkologi, statistikk og modellering gjennom jobben i NIBIO.
Ei annen ei som skal jobbe med skog, men ikke hos NIBIO er Linn Hege Bragstad fra Framverran. Hun er nyansatt i Skognæringa Kyst (Kystskogbruket) og skal i første omgang vikariere for Anne Lønvik som administrasjonsansvarlig for Kystskogbruket og WoodWorks! Linn Hege kommer fra stillingen som kategorisjef for Byggmakker Handel AS og har tidligere jobbet som leder for Informasjon- og dokumentstyring i NTE. Hun har også erfaring som styreleder i Ung Tiltakslyst. Linn Hege gleder seg veldig til å bli kjent med sine med kolleger på InnoCamp, og håper på få bruke det det kreative samt dra erfaringer med å jobbe på tvers av fagmiljøer.
Smart Media fortsetter også sin vekst, og har ansatt Leandra Thompson som UX/UI designer. Hun kommer fra stillingen som interaksjonsdesigner i Itera. Det børsnoterte konsernet har ca. 560 ansatte og er de siste fem årene kåret til en av Norges 25 mest innovative virksomheter. Leandra flytter til Steinkjer fra Oslo og starter i jobben 1. februar. Hun er en engasjert interaksjonsdesigner som har spesialisert seg innen brukerinnsikt, prototyping og har en lidenskap for design- og utviklingsprosesser. Før hun kom til Itera jobbet Leandra som grafisk og web-designer i Departementenes Service- og sikkerhetsorganisasjon i flere år og har derfor bred kompetanse og erfaring med å jobbe både i privat og offentlige sektor.