InnoCamp feirer Steinkjer Pride

Pride-general Turid Saursaunet ser fram til ei innholdsrik uke med Steinkjer Pride. Her fra arrangementet i 2019. Foto: Erica Hogstad Fjæran
Pride-general Turid Saursaunet ser fram til ei innholdsrik uke med Steinkjer Pride. Her fra arrangementet i 2019. Foto: Erica Hogstad Fjæran

Denne uka arrangeres Steinkjer Pride. InnoCamp Steinkjer er stolt støttespiller og ser fram til ei fargerik uke med mange spennende arrangementer.

 

– InnoCamp oser allerede av mangfold, så for oss er det helt naturlig å stille oss bak dette viktige arrangementet, sier Alexander Kjølstad som er daglig leder i Smart Media. Han tok initiativ til at bedriftene på InnoCamp skulle bidra til arrangementet.

 

Sammen med Jo Kristian Kvernland (PKOM) fikk Kjølstad samlet flere aktører på InnoCamp til å støtte årets utgave av Steinkjer Pride. Midlene har gitt et viktig bidrag til et spennende og variert program over fem dager.

 

– Målet vårt er å ha et tilbud for alle, og for å synliggjøre og tilgjengeliggjøre Pride for alle aldre og kjønn, sier Turid Saursaunet, som er Pride-general og styremedlem i Rød Tråd.

Braksuksess i 2019

Rød Tråd er en steinkjerbasert frivillig organisasjon som setter søkelys på likestilling og likeverd. Gjennom samarbeid med næringsliv, offentlige myndigheter, organisasjoner og grasrota ønsker de å bidra til fellesskap og møteplasser som legger vekt på inkludering, samhold og mangfold. Rød Tråd arrangerte Steinkjer Pride for første gang i 2019, noe de selv omtaler som en braksuksess. 

 

– Steinkjer var definitivt overmoden for Pride, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på arrangementet. Det ser vi tydelig nå som samfunnet igjen er klar for fysiske møteplasser, og næringslivet kontakter oss med ønske om å bidra til feiringen og for å vise støtte til en viktig kampsak i samfunnet.

 

Kommende fredag 17. september arrangeres også Pride lunsj på InnoCamp. Her kan studenter og ansatte glede seg til gratis regnbuekake og kaffe, pyntet lokale, og mingling med gladmusikk i forkant av ei forrykende Pride-helg på Steinkjer. Turid Saursaunet ramser stolt opp en rekke spennende arrangement:

 

– Arrangement det kan være verdt å få med seg er Lysvandring opp Oftenåsen, Paraden i sentrum og Pride Aften. Sistnevnte byr på dragshow, pyro og lokalmusikere – en sjelden kombo på Steinkjer, forteller en entusiastisk pride-general. 

Eksklusiv intimkonsert

– Så må vi ikke glemme Kick-off med TORA på Vårt Hjem på onsdag! Dette blir nærmest for en eksklusiv intimkonsert å regne, ettersom Tora sjeldent spiller for så små publikum lengre.

 

Til Pridelunsj på InnoCamp sørger Student i Nord for kake på bestilling fra Steinkjer kommune, gjennom tiltaket «Ny i Steinkjer». Kommunen ønsker å skape en synlig og tydeligere velkomst for nye steinkjerbygg, både studenter, tilflyttere og hjemflyttere. Steinkjer kommune skal være åpen, lys og glad – ikke minst i den kommende Pride-uka! 

 

– Steinkjer Pride er et viktig signal om at Steinkjer er en by for alle. Her er det rom for alle, avslutter Saursaunet, som gleder seg veldig til den kommende uka.

Bedriftene fra InnoCamp som er med som støttespillere til arrangementet er Kvarving kommunikasjon, Camerat, Fagtrykk, Smart Media, PKOM, Lindseth Reklame og T:lab.