InnoCamp gir doktorgradsstipendiater unike og spennende muligheter

Lill-Beathe Håpnes (t.v.) og Jorunn Grande hos Handelshøgskolen Nord universitet ønsker nye doktorgradsstipendiater inn i fellesskapet.

Lill-Beathe Håpnes og Jorunn Grande ved Handelshøgskolen Nord universitets avdeling på Steinkjer (HHN) ønsker flere doktorgradsstipendiater velkommen til InnoCamp.

Har du mastergrad innenfor økonomisk-administrative fag og er interessert i forskning? Da har du nå en unik mulighet til å bli en del av det innovative miljøet på InnoCamp Steinkjer. 

På Steinkjer søker HHN kandidater med forskningsinteresser innen innovasjon, entreprenørskap, digitalisering og sirkulærøkonomi. Forskningsprosjekter innenfor den brede forståelsen av bioøkonomi er spesielt relevant, da InnoCamp Steinkjer rigger seg til å bli et fyrtårn innen dette fagfeltet nasjonalt. Faggruppen på innovasjon og entreprenørskap var nylig rangert som eneste norske institusjon blant verdens 100 mest produktive innen entreprenørskapsforskning, og i 2018 etablerte HHN på Steinkjer et eget forskningsprogram innen Digital Innovasjon og Bærekraft (DigInn).

– DigInn er en multidisiplinær og næringslivsrettet forskningsgruppe som søker å forstå hvordan bedrifter og samfunn best kan tilpasse seg sirkulær og digital transformasjon, forteller Lill-Beathe Håpnes, som selv er stipendiat ved HHN. Hun forteller at som stipendiat følger du et løp der du styrer og utvikler ditt eget forskningsprosjekt som leder frem mot doktorgrad (ph.d.). 

På HHN organiseres forskningsprosjekt i team der stipendiater inngår slik at de blir en del av fagmiljøet. Læring fra erfarne forskerkolleger er en viktig del av doktorgradsutdanningen.

– Vi har et spennende og ungt miljø her. Akkurat nå er vi tre stipendiater ​med ulike perspektiver på innovasjon, sirkulær- og digital transformasjon, samt mikro- og makroøkonomiske effekter av forskning, utvikling og innovasjonspolicy. Vi ser fram til å ​styrke miljøet på disse områdene som også næringsliv og offentlig forvaltning samlokalisert med oss er interessert i, sier Håpnes som påpeker at miljøet på InnoCamp er et stort fortrinn for de som velger å bli «forskerlærling» her.

– InnoCamp gir unike og spennende muligheter, da det er kort vei til relevante samarbeidsaktører. Under samme tak har man både andre forskningsmiljøer som NIBIO, SINTEF og Nord sitt fakultet på biovitenskap og akvakultur, samt direkte tilgang til inkubatorbedrifter og flere spennende klynger, forteller Jorunn Grande som er førsteamanuensis ved HHN.

Er det noen på InnoCamp som går med en gryende forskerspire i magen, så kan dette være en mulighet til å bli doktorgradsstipendiat uten å forlate miljøet.

– Vi søker etter folk som avslutter mastergrad​en sin nå i vår eller folk som har vært noen år ute i næringslivet – og mer enn gjerne lokale folk, sier Grande.

Er du nysgjerrig på om dette kan være noe for deg oppfordrer Lill-Beathe og Jorunn til å ta kontakt.

– ​Vi diskuterer gjerne forskningsidéer med de som ønsker det, avslutter Grande.

Les mer på Nord universitets nettsider.

Søk her.