InnoCamp må være nyttig og utadvendt

innocamp-seminar-tfou-3919-a801200x800

På et innspillseminar om InnoCamps framtid var rådene å være åpen, utadvendt, offensiv og utradisjonell – og nyttig.

 

Under Forskningsdagene arrangerte Trøndelag Forskning og Utvikling seminar om InnoCamps framtid. Arrangement var en del av følgeforskningsprosjektet av InnoCamp.

Må være nyttig

– Det holder ikke med kaffekos og snillisme. Man må få til substansielle samarbeid som er gjensidig nyttig og gir verdiskaping for bedriftene og virksomhetene, sa kultursjef Leif Terje Nilsen, Steinkjer kommune, som bygde på erfaringer fra jobben som leder for Tindved kulturnæringshage i Verdal.

Få til i lag

Samtidig inviterte Nilsen til samarbeid om utvikling av det nye kulturhuset i Steinkjer.
– Kulturhuset har mye av de samme utfordringene som InnoCamp i og med at de skal huse 17 aktører som skal samhandle for å etablere et styrket kulturtilbud i Steinkjer, sa Nilsen. I tillegg arbeider Steinkjer kommune aktiv med kommune-3.0-logikken: å få til ting i lag med innbyggeren.

Må ikke ble seg sjøl nok

Flere meningsytringer gikk på at det blir viktig ikke å være – og bli oppfattet – som innadvendt og seg sjøl nok. Det å være utadvendt hadde mange betydninger: ut av egen arbeidsplass, ut av egen organisasjon, ut av InnoCamp, ut av Steinkjer, ut av regionen, ut av Norge.

Det å tørre å satse på utradisjonelle løsninger, være kunnskapsbasert og følge med å internasjonal innovasjonsforskning var også tanker som ble delt.

 

Les mer på TFoU sine nettsider.