InnoCamp tok rektorens utfordring på strak arm
Rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, utfordret bedriftene på InnoCamp til å komme opp med minst ti deltidsjobber eller praksisplasser for studenter. Anette Gilje Oppistov er en av studentene som har fått jobb på InnoCamp.
Som en konsekvens av at Norge og Steinkjer har vært mer eller mindre stengt ned siden mars i fjor, har mange studenter hatt utfordringer med å få seg deltidsjobb. Dette var utgangspunktet for at Solheim Hansen kom med en oppfordring til alle i Steinkjer.
– Nå må alle bidra slik at studentene får seg en deltidsjobb ved siden av studiene, sa rektor Hansen til både folkevalgte og administrasjonen i Steinkjer kommune i forbindelse med signeringen av en samarbeidsavtale mellom Nord Universitet og Steinkjer kommune.
Helt konkret utfordret hun bedriftene på InnoCamp til å komme opp med ti deltids- eller praksisplasser for studenter. Miljøet på InnoCamp hivde seg rundt, og flere studenter er allerede koblet på gjennom deltidsstillinger eller praksisplasser. Inger Mari Bomo i Adecco er leder for «InnoCamp jobb og karriere». Denne gruppen har som mål å hjelpe bedrifter på InnoCamp med å finne riktig kompetanse til de forskjellige bedriftene.
Inger Mari skryter av mentaliteten til studentene og mener at de er svært positiv ressurs for miljøet på InnoCamp. Både Adecco, T:lab, Skogselskapet, Online24, Landbruksdirektoratet og Studentorganisasjonen har studenter i arbeid, og Inger Mari mener bedriftene på InnoCamp må sette seg høyere mål.
– Nå kvitterer vi ut rektorens utfordring, og setter oss høyere mål. Før jul skal vi ha bidratt til at minst 20 studenter har fått arbeidsplass, forteller Inger Mari. Hun forteller at det er en stor fordel for både bedriftene og studentene at de er samlokalisert.
– Vi i Adecco kan tilby studenter deltidsjobber, og da er det genialt at vi deler campus. For oss er det viktig for å synliggjøre oss. Jeg tror ikke mange studenter som er klare over at muligheten for en deltidsjobb eller vikariat som kan kombineres med studiet bokstavelig talt kun er en trapp opp, sier Inger Mari.
En av studentene som har fått seg deltidsjobb gjennom InnoCamp er Anette Gilje Oppistov. Hun studerer naturforvaltning ved Nord universitet, og 1. april begynte hun i en prosjektstilling hos Skogselskapet.
– Jobben gir meg både nettverk og gode kontakter innen den næringa som jeg ønsker å jobbe i. Samtidig drar jeg nytte av å få relevant arbeidserfaring, forteller Anette.
Hun skal jobbe med rekrutteringsprosjektet TILVEKST, i tett samarbeid med WoodWorks. I denne jobben drar hun nytte av erfaringen som student, når hun selv skal veilede og gi gode råd til andre unggommer som står ved viktige studievalg.
Samtidig er hun glad for at har funnet en deltidsstilling i samme bygget som hun til daglig studerer, og tror at flere bedrifter kunne tjent på å hente inn kompetanse fra studenter.
– At det er så kort vei mellom, gjør at man enkelt kan kombinere studier og jobb, og samtidig bygge relevant nettverk. Jeg oppfordrer flere bedrifter om å presentere seg for studentene og benytte den kompetansen som faktisk finnes lett tilgjengelig i samme bygg.