Internasjonal konferanse kommer «hjem» til InnoCamp

I 2018 ble den aller første utgaven av AgriTech Nordic arrangert.
I 2018 ble den aller første utgaven av AgriTech Nordic arrangert.

8. og 9. september er det endelig klart for den internasjonale konferansen AgriTech Nordic igjen, og i år arrangeres hovedkonferansen på InnoCamp Steinkjer – etter å ha blitt arrangert på Steinkjer rådhus de første årene.

Jord-, skog- og havbruksnæringene har alltid vært omstillingsvillige, og vil ha store fordeler av å ta ny teknologi i bruk. Digitalisering, innovasjon og automatisering gir grunnlag for nye bedrifter innenfor fellesbetegnelsen «agritech», ei næring statsminister Erna Solberg har påpekt er i ferd med å bli et av verdens raskest voksende markeder. 

– Med en tilrettelagt satsing kan det skapes eksport og nye arbeidsplasser – basert på tradisjonelle arbeidsplasser i distriktene. I regionen vår ligger alt til rette for at vi kan være i front i denne utviklingen, forteller Håvard Belbo, som er daglig leder i T:lab og ansvarlig for AgriTech Nordic som arrangeres på InnoCamp Steinkjer i september.

– Helt siden starten har det vært meningen at konferansen skulle bli en del av InnoCamp Steinkjer. Med det miljøet vi har skapt her, med relevante aktører som Nord universitet, NIBIO, SINTEF, landbruksklynga og utviklingsklynga er InnoCamp den perfekte arenaen for å sette fokus på mulighetene innen framtidas bioøkonomi. I fjor ble den fysiske delen av konferansen erstattet med en digital konferanse, men i år kommer vi endelig «hjem», sier Belbo.

– AgriTech Nordic er en møteplass for gründere, forskere, investorer, bedriftsledere, politikere og innovative gårdbrukere og oppdrettere. Konferansen har i flere år satt fokus på utviklingen av industri basert på teknologi rettet mot jord-, skog- og havbruk og vi har som ambisjon å bidra til et internasjonalt ledende økosystem innen bioøkonomi. Det finnes mange klynger og miljøer rundt om i verden som jobber mot lignende mål, og vi ønsker å lære av de beste og knytte relevante miljøer til oss, forteller Belbo.                                                       

AgriTech Nordic ønsker å bruke konferansen 2021 til å se utover og se hvordan andre jobber med innovasjon i jord-, skog- og havbruket, samt diskutere metodikken bak det å utvikle bedriftsklynger og nettverk, muligheter og utfordringer. Til å sette fokus på dette er flere internasjonale foredragsholdere hentet inn.

– Sebastiaan Berendse, Johan Jörgensen, Wim Vanhaverbeke og Mirva Lampinen er anerkjente navn innen bransjen, og foregangspersoner internasjonalt innen agritech, forteller Belbo.

Belbo oppfordrer alle med interesse for utvikling av jord-, skog- og havbruksnæringene til å sette av dagene 8. og 9. september til spennende konferansedager innen agritech på Steinkjer.

– Regionen vår er helt der fremme når det kommer til innovasjon i primærnæringene. Dette er AgriTech Nordic en sentral del av. Jeg gleder meg til at vi nok en gang skal gi inspirasjon, knytte nettverk og danne grunnlaget for mange nye ideer til framtidas matproduksjon, avslutter Belbo. Hvem vet, kanskje legges grunnlaget for den neste store revolusjonen innen matnæringen på Steinkjer i september?

Påmelding AgriTech Nordic 2021: https://agritechnordic.hoopla.no/sales

Les mer om konferansen, programmet og foredragsholderne her: https://agritechnordic.no/