Martin fra Nord universitet lanserte VR-spill etter studiene

Martin Moen. Foto

Da Martin Moen studerte spill- og opplevelsesteknologi ved Nord universitet var han med på oppstarten av spillbedriften Window Licker Games. Nå, bare ett år etter fullført grad har den unge gründeren lansert oVRshot, som er et flerspiller bueskytterspill i VR.

Martin Moen presenterte det nye VR-spillet oVRshot til studenter på Nord universitet etter lanseringen. Foto

Martin Moen presenterte det nye VR-spillet oVRshot for studenter på Nord universitet etter lanseringen.

VR er en forkortelse av Virtual Reality – og er blant de mest spennende og nyskapende måtene å oppleve gaming på. Virtuell virkelighet handler om å skape overbevisende illusjoner, nærmere bestemt illusjonen av å være tilstede i en verden som enten er dataprogrammert eller basert på 360 foto/videoopptak. For å oppnå denne illusjonen må man ha på VR-briller som sporer hvor du ser og hvor du er i rommet. I tillegg til brillene kan man også bruke håndkontroller for å styre med.

– Vi har vært på en del konferanser for å presentere spillet, og samtlige som prøver VR for første gang blir ganske overrasket over hvor de befinner seg når de tar av seg brillene. Det er veldig lett å bli oppslukt i den virtuelle virkeligheten, forteller Martin Moen.

Idéen til oVRshot fikk han og noen medstudenter da de tok faget Game Lab ved Nord universitet, hvor de i løpet av det siste semesteret skulle danne grupper og pitche tre idéer for lærerne. Lærerne valgte så én av disse, og gruppen hadde et semester på å gå fra idé til virkelighet.

– Etter hvert som tiden gikk, begynte prosjektet å bli ganske bra. Det var også veldig gøy å holde på med, derfor bestemte vi oss for å gjøre studentbedriften Window Licker Games om til et AS for å se om vi kunne drive spillutvikling i Steinkjer.

VR-teknologien kan benyttes innenfor flere markedsområder

Martin har nemlig stor tro på VR, både med tanke på salg og markedsføring, men også innenfor opplæring.

Promobilde for oVRshot. Foto

Promobilde for oVRshot

– VR blir blant annet brukt som sveisesimulator, og på den måten trenger man ikke materiell for sveiseopplæring. Det blir også brukt under opplæringen av kirurger. Jeg tror derimot at det er en stund til VR-teknologien blir et stort forbrukerområde, men det er fremdeles stort nok for et lite selskap å gjøre det greit samt vokse med markedet.

Det er bare uker siden Martin og Window Licker Games lanserte spillet, men det er allerede noen som har vist interesse. Like før lanseringen ble de kontaktet av en stor koreansk VR-arkade.

–  Vi synes det er kjempespennende at de ønsker å ha spillet hos seg, så arbeider vi videre med spillet for å integrere deres systemer inne i oVRshot. Responsen så langt har vært veldig positiv. Nå venter vi bare på videre tilbakemeldinger, ettersom spillet er fullt lansert, smiler han.