Mener at flere jenter bør satse på karriere innen teknologi

Karianne Munkeby (t.v.) og Sigrid Schiefloe var to av rollemodellene under inspirasjonsdagen for jenter. Foto
Karianne Munkeby (t.v.) og Sigrid Schiefloe var to av rollemodellene under inspirasjonsdagen for jenter.

Nord universitet ønsker å inspirere jenter og gi dem økt fokus og innsikt innen teknologiske fagområder og utdanninger. Som et tiltak for å få flere jenter til å satse på en karriere innen teknologi, ble det i samarbeid med NHO arrangert inspirasjonsdag på Dampsaga kulturhus.

“Jenter og teknologi” ble startet i 2003 av NHO. Gjennom samarbeid med flere aktører blir det arrangert årlige konferanser og opplevelsesdager for jenter på ungdomsskoler og videregående skoler, hvor rollemodeller og bedrifter inspirerer og viser jentene hvilke muligheter som finnes innen realfag og teknologi. Prosjektet har som mål å øke kvinneandelen på henholdsvis tekniske yrkesfag, fagskoler og høyskoler og universiteter.Oppmøtte under arrangementet Jenter og teknologi. Foto

Gode rollemodeller er viktigst

Sigrid Schiefloe og Karianne Munkeby var to av foredragsholderne under arrangementet på Dampsaga kulturhus. Der fortalte de om sine karrierer innen teknologibaserte utdanninger.

– Både Karianne og jeg kommer fra en mannsdominert bransje. Det er vi veldig opptatt av å ufarliggjøre. Jeg er byggingeniør og jobber som logistikkleder i et betongfirma, mens Karianne jobber som flytekniker for SAS, sier Sigrid Schiefloe.

Hun tror det er mange grunner til hvorfor noen jenter ikke velger teknologiske fag.

– Det kan være at de ikke har mange rollemodeller rundt seg. Man blir også lett påvirket av voksne med sine meninger om hva slags fag som kan være fornuftige å velge. Ofte ser de kanskje bort fra de mer utradisjonelle yrkene.

– Det er også lett å velge det samme som venninna si. Derfor synes jeg det er veldig bra med slike arrangement hvor man fronter rollemodeller. Å ha en positiv holdning til de teknologiske fagene og inspirere jenter til å søke på dem, er viktig, sier Karianne.

Fristen for å søke høyere utdanning på Samordna opptak er 15.april

Studieleder på Nord universitet Robin Munkvold hadde et innlegg om jenter og medieteknologi under nettverkslunsjen for et par uker siden.