Nettverkslunsj onsdag 22. august 2018

Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab hadde et innlegg om første år med AgriTech Nordic.
Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab hadde et innlegg om første år med AgriTech Nordic.

I dag ble den første Nettverkslunsjen avholdt. Frank Udnæs og Håvard Belbo sto for innleggene etter at Joar Nyborg, daglig leder i Steinkjerbygg, hadde ønsket de oppmøtte velkommen.

Frank Udnæs er teknisk leder i Levo 2 som blant annet er leverandør av en komplett administrasjonsløsning for renhold til hotellet Wynn & Encore. I følge Udnæs er hotellet Las Vegas største, med 14.000 heltidsansatte og 4.750 rom. De har fått den høyeste rangeringen noen gang gitt av Forbes, og er en virksomhet som mange i bransjen ser opp til.

Frank Udnæs, teknisk leder i Levo 2 oppfordret gründere til å bli enda flinkere til å synliggjøre egen innsats.

I sitt innlegg fortalte Udnæs om erfaringene sine med å være gründer basert i Steinkjer med en internasjonal kundeportefølje. Han synes at gründere på generelt nivå må bli flinkere til å synliggjøre sin egen innsats, for deres tid er verdt penger. Dette er spesielt viktig å tenke på når man skal begynne å trekke inn investorer. Investorer spør ofte om hvor mye produktet kostet å skape. Da er det lurt å kunne vise til hvor mange timer man har brukt i egen innsats.

– Vær også kritisk til de ulike investorene. Se heller på personen enn pengene, for det er lett å bli blendet av penger. Husk at enkelte er villige til å stjele både tiden og pengene dine. Motivasjonen hos de fleste gründere er jo å kunne få igjen noe for det harde arbeidet man har gjort i å skape et produkt, men så er det noen investorer som vil ha 80% av det de har investert i. Da faller mye av motivasjonen bort.

Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab, hadde et innlegg om sine erfaringer fra første år med AgriTech Nordic, som er et initiativ av T:Lab, Trønder-Avisa og Steinkjerfestivalen. Sammen med et bredt spekter av samarbeidspartnere har de til formål å bidra til innovasjon der ny teknologi krysser med landbruks-, skogs- og akvakulturindustrien, basert på Trøndelag.

– I vår region er det mye å gjøre. Det er et bra kompetansemiljø og er en fin plass for gründervirksomhet, stadfestet han.

Hovedmålet med AgriTech Nordic konferansen er å sette hjulene i bevegelse for å skape en arena, et møtested hvor innenlandsk og internasjonal industri, teknologiutviklere, entreprenører, forskere, investorer og politikere kan komme sammen, både for å bli inspirert og til nettverk, samt å utfordre hverandre om temaene for å skape og utvikle teknologi og bedrifter på høyden av våre viktigste næringer i dag.

Håvard Belbo, daglig leder i T:Lab hadde et innlegg om første år med AgriTech Nordic.

Samarbeidet med Steinkjerfestivalen har vært bra, og de håper på å fortsette å bruke den som innovasjonsarena. Tidligere i år hadde de et byprogram med fokus på nye proteinkilder, hvor 300 skolebarn fikk smake larvebrownies. Det ble en suksess, derfor har de planer om å flette programmet sammen med festivalen neste år.

Belbo fortalte at planen videre er blant annet å lage en evaluering og prosjektregnskap som skal ferdigstilles i løpet av august, før han avsluttet presentasjonen med å oppgi datoene for AgriTech Nordic konferansen neste år, som er 19.-20.juni.

Det blir Nettverkslunsj hver onsdag fremover mellom 11.30 og 12.00. Arrangementet foregår på biblioteket ved Innovasjonscampus Steinkjer inntil det blir for trangt å være der.