Nyborg ny konseptleder i InnoCamp

konsepleder-innocamp-2319-a2

Joar Nyborg er engasjert som InnoCamp-utvikler for to år.

– Det blir spennende å utvikle InnoCamp, sier påtroppende konseptleder Joar Nyborg. For meg dreier dette seg om samhandling som ressurs. Det å få til mer gjennom å gjøre i lag med andre, enn hva man hadde fått til alene. Billedlig kan man kanskje si at det er en slags 2+2=5-effekt – eller «å gjøre kaka større» på en måte. Synergi heter vel dette på fagspråket.

– Svein Roar Lindseth, som er konseptets far, har gjort et meget godt forarbeide i etablerings- og oppkjøringsfasen, sier Nyborg.  Jeg skal snakke mye med han om erfaringene og «hemmelighetene» bak Drivhuset, som er grunnsteinen i konseptet.

Jobben er å koordinere, fasilitere og stimulere til samhandling mellom innbyggerne i InnoCamp-samfunnet.

God i lag – med hele Trøndelag

– Poenget er å stimulere til at det skjer mer verdiskaping og at man blir god i lag gjennom å samarbeide og konkurrere, sier Nyborg. Både med dem på InnoCamp og med omverdenen. Dette er en innovasjonsmulighet for hele Trøndelag.

En motor få å bli mer konkurransedyktig

– Ikke minst blir det sentralt å integrere utdanning, forskning, innovasjon og næringsliv, sier Nyborg. I klassisk klyngelogikk er mekanismen her at InnoCampen blir en oppgraderingsmekanisme, altså å bruke kunnskap og felleskapet som motor for å bli mer konkurransedyktig. Samhandling med klyngelederne blir viktig.

Hva hvis Nord trekker seg ut av samarbeidet?

– Nord har ikke tenkt å trekke seg ut av samarbeidet, sier Nyborg. Spørsmålet som er på dagsorden i disse dager er hvor stor virksomhet Nord skal ha i Steinkjer og andre campus. Jeg er overbevist om at Nord universitet sitt økonomi- og samfunnfagmiljøet ville ha styrket konseptet.

Uansett blir biovitenskap og landbruksfagene satset på. Den grønne kunnskapsgreina er viktig sammen med NIBIO og Trøndelag Forskning og Utvikling og de andre landbruksrelaterte virksomhetene.

– De siste ukers diskusjoner om Nord universitet og InnoCamp har ført til mye tenking rund hva som gagner innovasjon og regional utvikling, sier Nyborg. Jeg er sikker på at det er flere i dag som skjønner betydning av InnoCamp enn hva det var for to måneder siden.

Kjenner landskapet

Nyborg er daglig leder i Leiv Eiriksson rådgiving og analyse (LERA). Før det har han vært dekan ved Nord universitet, daglig leder for Hundseth mølle og direktør for Trøndelag Forskning og Utvikling. Han er også styreleder for Steinkjer Næringsforum.

Nyborg er utdannet siviløkonom med spesialisering inn innovasjon. Han har også en bachelorgrad i landbruksøkonomi.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.