Slutter etter et langt arbeidsliv i samfunnets og landbrukets tjeneste

Foto: Bondelaget
Foto: Bondelaget

Leif Hjulstad har i juni sin siste arbeidsdag hos Trøndelag Bondelag, 34 år etter at han første gang begynte på fylkeskontoret. Nå søker Bondelaget etter nye krefter som kan erstatte en meget erfaren herremann.

Mye har forandret seg siden Leif jobbet ved fylkeskontoret fra 1987 til 1992. Utfordringene i landbrukspolitikken fra den gangen er gjenkjennbare, samtidig som interessen rundt mat- og landbrukspolitikk aldri har vært større.
– Det har vært en artig jobb. Jeg startet yrkeskarrieren som gårdbruker, så jeg føler meg priviligert som får avslutte det yrkesaktive livet i Bondelaget. Det har vært noen spennende år og jeg er takknemlig for at jeg fikk anledningen, forteller en vordende pensjonist.

Lang og innholdsrik karriere
Nå håper Leif at nye krefter ønsker å fylle hans store sko. For Leif har rukket mye i både landbrukets og samfunnets tjeneste, gjennom en lang og innholdsrik arbeidskarriere. Leif er utdannet agronom og drev egen gård på Inderøy fra 1978 – 1992, før EU-kampen ble hans hjemmebane.

Som leder i Nord-Trøndelag Nei til EU fra 1992 – 94, og senere organisasjonssjef i Nei til EU sentralt fra 1994, ble han en sentral skikkelse i EU-kampen. Deretter flyttet han hjem til Nord-Trøndelag og ble daglig leder i Nord-Trøndelag Røde Kors i fem år, og daglig leder for Røde Kors Ambulanse i sju år. Senere var han en profilert daglig leder i Steinkjer Næringsforum i mange år, med ansvar for blant annet Steinkjermartnan. Siden 2016 har han jobbet i Bondelaget igjen. Nå skal han nyte en lang og lat sommer, men helt arbeidsledig blir han ikke.

Blir skogkar
– Bonden i meg er grunnfesta, og selv om både jord og melkekvote er bortforpaktet, så er det nok av arbeidsoppgaver. Blant annet ser jeg fram til å bruke kroppen min på skogsarbeid, avslutter Leif som oppfordrer alle med interesse for landbruket å sjekke ut stillingen som nå lyses ut etter ham.

Hele stillingsannonsen kan du lese her: https://www.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=212068203