Steinkjer Næringsforum ønsker et sterkere samarbeid med akademia

intervju-kirsti-arntsen-004

Samlokaliseringen på Innovasjonscampus vil by på langt flere muligheter enn utfordringer for næringslivet, skal vi tro daglig leder i Steinkjer Næringsforum Kirsti B. Arntsen.

– Når det er så mange som skal samlokaliseres i helt nye lokaler, vil det alltids ligge noen utfordringer i det: Kanskje vil fellesarealet være mindre, det vil være noen nye rutiner som må innarbeides og så videre, men alt slikt er løsbart. Jeg er både positiv og forventningsfull, sier Kirsti B. Arntsen.

Steinkjer Næringsforum er en medlemsforening for næringslivet med ambisiøse målsettinger for vekst og videreutvikling av næringslivet i Steinkjer. De jobber med å samle næringslivet gjennom et felles talerør, i tillegg til å gjøre byen enda mer attraktiv å bo og drive næring i.

– Dette gjør vi gjennom å skape attraktive møteplasser, være med på utvikling og ivareta medlemmenes interesser der det er nødvendig.

Medlemmene av Steinkjer Næringsforum er stort sett fra bransjer som handel, kultur, service, reiseliv, samt bygg og anlegg.

– Det er et veldig variert næringsliv på Steinkjer, noe vi jobber for å synliggjøre. Vi bruker mye tid på å legge til rette for attraktive møteplasser, deriblant faste frokostmøter. Det er kjempeviktig for oss, og det er noe medlemmene våre setter pris på at vi gjør også, legger hun til.

Samhandling vil bidra til å skape store verdier

I og med at Arntsen har stor tro på samspill i næringsforumet, synes hun at Innovasjonscampus Steinkjer er et både riktig og spennende prosjekt.

– Vi bygger hver dag et lag for næringslivet, og vi ser at jo bedre kjent medlemmene våre blir, desto større blir samhandlingen. Det vil også gjøre det lettere å framsnakke hverandre.

Hun forteller videre at medlemmene har vært veldig tydelige på at de ønsker et enda sterkere samarbeid med akademia.

– Jeg har forventninger om at Innovasjonscampus Steinkjer legger til rette for det. Og så er det klart at det er kjempespennende å samle aktører fra alle klyngene. Jeg er helt sikker på at vi klarer å skape store verdier med å samhandle.

For å få til en god samhandling holder det ikke bare å bygge bygget. Man må også bygge opp en kultur for deling og samhandling, og det mener Arntsen at vi allerede er godt i gang med.

– Nettverkslunsj hver onsdag på Nord universitet, er et godt eksempel på en felles møteplass for dette. Vi har noen ting på blokka i Steinkjer Næringsforum som jeg ikke kan si så mye om ennå, men vi er godt i gang med å planlegge hvordan vi kan markere starten på Innovasjonscampus Steinkjer og ha felles prosjekter gjennom arrangement fremover.

Røper stor nyhet på nyåret

Arntsen forteller at næringsforumet har mange planer for 2019, som blir et aktivt og spennende år for dem. Ikke bare skal de flytte inn i nye lokaler på Innovasjonscampus, men organisasjonen feirer også 20-årsjubileum. I forbindelse med dette vil det komme en stor nyhet, og selv om Arntsen ikke kan fortelle noe om dette enda, så vil hun allerede nå oppfordre folk til å sette av kvelden 28. februar.

– Den som kommer på julelunsjen til Sparebank 1 og Steinkjer Næringsforum 12. desember, vil få vite det da, sier hun lurt