Studentbyen Steinkjer

InnoCamp-eksteriør-022

Det nærmer seg søknadsfristen for studier, og nå har du som student muligheten til å bli en del av et spennende miljø på InnoCamp Steinkjer.

Som student i Steinkjer blir du en del av et åpent og innovativt miljø ved Nord universitets campus på InnoCamp Steinkjer. Her er universitetet lokalisert sammen med et førtitalls aktører innen utdanning, næringsliv og forskning – med et sterkt fokus på den blå-grønne næringa og bioøkonomi.

Helt ny master

Nord universitet på InnoCamp Steinkjer tilbyr fremtidsrettede utdanninger innen økonomi og ledelse, naturforvaltning og husdyrfag. Nytt for høsten 2021 er masterretning innen husdyrvitenskap. Et fag der du har et stort fagmiljø å spille på lag med under samme tak som du studerer. Her får du brukt utdanningen din i praksis, samtidig som du studerer.

– Husdyrvitenskap er en ny spesialisering under master i biovitenskap som tilbys her på Steinkjer fra høsten av. Med master i husdyrvitenskap tar du et langt steg inn i morgendagens husdyrproduksjon, hvor bærekraft, dyrevelferd og teknologi er sentrale begreper, forteller Linda Evenset, som er rådgiver på Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA) ved Nord universitet.

Se video fra da Nord arrangerte en digital «Åpen dag» på InnoCamp her:

Mange muligheter

En annen nyhet ved universitetet er at regnskap har kommet som en egen spesialisering under bachelor i økonomi og ledelse. Med en spesialisering i regnskap tilfredsstiller man utdanningskravet til å bli autorisert regnskapsfører. 

– Jobbmarkedet for autoriserte regnskapsførere er svært godt, og andre muligheter vi har innen innen økonomi og ledelse er spesialisering i Innovasjon og Sirkulærøkonomi og  Business Analytics, forteller Mona McGawley ved Handelshøgskolen Nord (HHN) på Steinkjer. Hun legger til at det også er mulig å ta master i global ledelse – et samlingsbasert mastergrad med samlinger i Bodø, men med muligheter å bli en del av HHN sitt miljø på InnoCamp.

– Vi har tilrettelagt slik at studenter fra Trøndelag kan være på InnoCamp mellom samlingene. Her får man blant annet tilgang til et eget masterstudent rom og muligheter til å ha internship på Steinkjer, sier McGawley.

Spennende studentby

– Det unike med InnoCamp er at vi er under samme tak som næringslivet. Trenger du hjelp med noe så er det ikke vanskelig å spørre, for sentrale personer henger i samme kantine som deg. De kan være behjelpelig med alt fra enkle utskrifter og råd til bacheloroppgaven, forteller Ida Marie Persen som er leder for studentrådet. Hun anbefaler Steinkjer som studieby på det varmeste.

 – Det er mye spennende som skjer når man er student på Nord universitet i Steinkjer. Det er lett å bli kjent med andre studenter gjennom forskjellige studentaktiviteter. Vi har en studentstue hvor man kan sette seg å koble av fra pensumbøkene. Ønsker du å finne på noe på kveldstid har vi en splitter ny studentpub hvor det snart vil bli masse spennende arrangement, sier Persen.

Les mer om Nord universitets studietilbud ved InnoCamp Steinkjer her.