Tidligfasefondet ansetter ny daglig leder og flytter inn på InnoCamp

Margrethe Markussen er ny daglig leder i Tidligfasefondet.
Margrethe Markussen er ny daglig leder i Tidligfasefondet.

Margrethe Markussen er ansatt som ny daglig leder i investeringsselskapet Tidligfasefondet. Samtidig blir Tidligfasefondet en del av miljøet på InnoCamp.

 

Markussen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Forte Fondsforvaltning AS; et verdipapirfondsselskap hun selv gründet.

 

– Vi er veldig godt fornøyde med å ha fått Margrethe i sjefsstolen, sier Håvard Belbo.

– Margrethe har selv bygd opp et kapitalmiljø og en stor kapitalbase, og hun har et stort nettverk blant folk med kapital. Det kan komme trønderske oppstartsbedrifter til nytte.

Tidlig tilgang til kapital

Det å få tilgang til kapital til å vokse, er krevende for mange oppstartsselskap. Tidligfasefondet investerer i bedriftene på et tidlig tidspunkt, slik at selskapene har økonomi til å drive i tiden det tar fra de har utviklet et nytt produkt eller en tjeneste og til de begynner å tjene penger.

 

Det har den nye daglige lederen førstehånds erfaring med.

 

– Jeg ser frem til å få bidra til å bygge opp nye næringslivsmiljø i Midt-Norge hvor barna og barnebarna våre kan jobbe i fremtiden, sier Margrethe Markussen.

 

Samtidig som Margrethe tar over stillingen som daglig leder, vrir Tidligfasefondet fokuset over på oppstartsbedrifter som satser innen blågrønne verdikjeder som havbruk, landbruk og skogbruk.

 

– Mange av eierne av Tidligfasefondet har tung kompetanse i de blågrønne bransjene. Derfor er det naturlig for oss å investere i caser hvor vi kan utnytte den kompetansen, sier Belbo.

 

Tidligfasefondet har en portefølje på 14 selskapet. I tillegg har de gjort del-exit i to selskap, og er i prosess med en exit i et tredje selskap.

 

– Vi har investert i flere nye selskaper i år, og det er mange trønderske selskaper på trappene. Margrethe vil få mer enn nok å henge fingrene i, smiler Belbo.

 

I tillegg til ansvaret for dealflow og porteføljeoppfølging, skal Margrethe jobbe tett på aktuelle caser og relevante miljøer i Trøndelag.

 

Flytter på hybel

Margrethe Markussen begynner i jobben 16. august. Samtidig flytter hun inn på hybel på Steinkjer.

 

– Jeg var aldri i tvil om at jeg ville ha kontor på InnoCamp på Steinkjer, forteller hun.
– Inntrykket utenfra er at det skjer mye spennende på InnoCamp, og jeg gleder meg til å bli en del av miljøet.

 

I tillegg til jobben som daglig leder av Tidligfasefondet, blir Markussen tilknyttet innovasjonsselskapet T:lab.

 

Tidligfasefondet er et investeringsselskap som investerer i potensielle vekstselskap i Trøndelag. Bak Tidligfasefondet står 20 private investorer, tre banker, to innovasjonsselskaper og Trøndelag fylkeskommune.