Internasjonal etablering og betydelig vekst på InnoCamp

InnoCamp-eksteriør-022

Flere av bedriftene på InnoCamp Steinkjer vokser videre, samtidig som nye bedrifter kommer til. Nå skal man utrede behovet for å bygge ut lokalene.

Siden oppstarten av InnoCamp Steinkjer har både Smart Media, NIBIO og Landbruksdirektoratet vokst betydelig. I tillegg har det kommet til flere nye bedrifter. 

– Vi ser allerede nå utfordringer med tanke på plassbehov, og har en pågående kabal på hvordan vi organiserer dette. I tillegg så har vi i samarbeid med Steinkjerbygg begynt å se på om vi kan bygge ut lokalene for å frigjøre plass til større vekst, forteller Silje Vangstad i T:lab, som er koordinator for aktørene på InnoCamp.

Internasjonal etablering

En av de nye bedriftene som har etablert seg på InnoCamp er det internasjonale selskapet Graphene Composites Ltd, som har hovedkontor i London. Charlotta Mabel Almlid Gustavsson leder den norske etableringen av selskapet med utgangspunkt fra Steinkjer. Charlotta er norsk, men med internasjonal utdannelse og erfaring, med internasjonal business som sitt hovedfelt. Graphene Composites er et internasjonalt ledende selskap innenfor nanoteknologi. De bruker sin ekspertise på grafén og andre nanomaterialer til forskning og utvikling av innovative teknologier for mange områder innen industri. I første omgang vil fokuset i Norge vil være videreutvikling og industrialisering av deres patenterte og patentsøkte løsninger, og utvide selskapet til å bli en verdifull partner i det norske markedet for å møte fremtidens behov.

Charlotta Gustavsson skal lede den norske satsingen til det internasjonale selskapet Graphene Composites.

– I første omgang vil  hovedfokuset vårt være vår antivirale og antibakterielle væske GC Ink™. Denne væsken er testet på Brown University, USA, og tester viser 100 % effektivitet for å nøytralisere koronavirus og influensavirus på under ett minutt. Denne hurtigvirkende, ekstremt effektive og sikre formuleringen  av grafén og sølv-nanopartikler kan påføres i filtre i ventilasjonsanlegg for tryggere inneklima, forteller Gustavsson.

 

I første omgang er hun den eneste ansatte i Norge, men selskapet har som mål om å vokse betydelig de neste årene.

 

– Vi har valgt å etablere oss i Norge grunnet solide og velfungerende samfunnsstrukturer og høyt kompetansenivå innen teknologi og utvikling. Selskapets filosofi er å etablere seg på mindre steder i stor vekst og Steinkjer var derfor et naturlig valg, sier Gustavsson.

Flere nye fjes på Drivhuset

Graphene Composites har fått kontorplass sammen med aktørene i Drivhuset, der det har kommet til mange andre nye fjes den siste tiden. Smart Norway og datterselskapene Camerat og Smart Media har ansatt hele sju nye personer siden mars. I tillegg har de to studenter i prosjektstillinger i sommer. Smart Norway har ikke satt noe tak på hvor mye konsernet skal vokse, men daglig leder Alexander Kjølstad er optimist med tanke på framtiden.

 

– Det er motiverende å være en del av det skapende miljøet på InnoCamp og vi vil fortsette å utvikle oss for å skape gode fagmiljø og en attraktiv arbeidsplass, sier han.

 

Smart Media er det selskapet som vokser mest. Siden mars har de ansatt fem nye personer. Erling Eiksund, Geir Myhre og Sigve Ekseth Lundsaunet er helt nye på InnoCamp, mens to av Smart Media sine lærlinger går videre til faste stillinger. Silje Selina Larsen Sandvik og Jon Martin Stuberg har avlagt svenneprøve som mediegrafikere, og nå har Smart Media ansatt begge to som henholdsvis designer og utvikler. 

I søsterselskapet Camerat er Marte Aasen og Per Georg Krokstad blitt ansatt. Marte har allerede startet, mens Per Georg begynner 1. august. Marte er nyutdannet i fjernsyns-og multimedieproduksjon ved Universitetet i Stavanger, og var i praksis hos Camerat halvveis ut i studiet, og var også med som frivillig i storproduksjonen Steinkjerfestivalen Stream sist sommer. 

 

– Siden den gang har vi egentlig bare ventet på at hun skulle bli ferdig med utdanningen, så hun kunne komme “hjem” til Camerat igjen, forteller daglig leder Espen Nilsen Holtan som er meget fornøyd med begge tilvekstene.

 

– Per Georg kjenner vi godt, da han har vært ansatt i Camerat tidligere også, sier Nilsen Holtan. Han har siden januar 2020 jobbet for TMM Produksjon. Krokstad kan blant annet skryte av å ha vært hovedfotograf på TV3-serien Eventyrlig Oppussing gjennom flere sesonger. I tillegg til å være en del på InnoCamp skal Per Georg ha base på Filmfabrikken i Levanger. 

 

I Smart Media og Camerat sitt morselskap Smart Norway er det også to nye fjes. Smart Norway har i år tatt inn to studenter til sommer- og prosjektarbeid: Sigurd Solbakken og Marit Spjøtvold. Begge startet den 14. juni og skal være hos Smart Norway i fire uker. 

 

Marit skal jobbe med et nytt markedsføringsprosjekt i Smart Norway. Hun har fullført sin bachelor i tjenestedesign ved Westerdals Institutt for kommunikasjon og design. Sigurd har det siste året skrevet en bachelor om nye forretningsområder som Smart Norway har investert i – blant annet droneteknologi gjennom Biodrone AS. Sigurd skal jobbe med forretningsutvikling og dataanalyse for å utforske og lage beslutningsgrunnlag for mulige nye satsinger i Smart Norway-konsernet. 

Studenter i jobb

Flere av studentene ved InnoCamp har fått jobb i tilknytning sin egen studieplass. To av disse er Anette Gilje Oppistov og Fredrik Langseth.

 

Langseth har studert økonomi og ledelse på InnoCamp i tre år. Som nyvalgt leder i Studentorganisasjonen i Trøndelag (SOT) vil han nå jobbe for studentene sine saker fra eget kontor på InnoCamp. 

 

– Mitt mål som leder er å skape flere studentsosiale tiltak i Trøndelag, gjøre studentorganisasjonen mer synlig blant studentene og skape et bedre samarbeid mellom studenter og bedrifter på InnoCamp, forteller Fredrik. 

 

Oppistov er ansatt hos Skogselskapet som delprosjektleder for rekrutteringsprogrammet TILVEKST. Til daglig er hun student på Nord. 

Les mer: https://innocamp.no/innocamp-tok-rektorens-utfordring-pa-strak-arm/

 

Fagmiljøet på skog på InnoCamp styrkes stadig. Rune Hedegart er en av flere som styrker et allerede sterkt fagmiljø.

Rune Hedegart er ansatt som ny prosjektleder i Skognæringa Kyst, hvor han blant annet jobber tett med klyngesamarbeidet WoodWorks. Rune er 53 år og bosatt på Inderøy. Han er utdannet fra Ås, og har en allsidig bakgrunn fra yrkeslivet. Han har blant annet vært skogbrukssjef i både Balsfjord og Inderøy kommuner, og er tidligere daglig leder i Skogselskapet i Trøndelag og Midt-Norsk Skogsenter. Siden 2009 har Rune arbeidet i Trøndelag fylkeskommune som seniorrådgiver for klima, energi og miljø. På InnoCamp blir han del av et offensivt og sterkt fagmiljø innen skognæringa.

Medie- og kommunikasjonsetasjen vokser

I tredje etasje på det gamle skolebygget holder flere medie- og kommunikasjonsbedrifter til. Den største bedriften, Steinkjer24, er på jakt etter ny daglig leder og sjefredaktør, samtidig som de har ansatt Torill Millerjord Sagmo som markedsrådgiver.

Tonje Millerjord Sagmo er ansatt som markedsrådgiver i Steinkjer24.

– Min oppgave er å tilby kunder i nærområdet markedsføring. Vi skal være den riktige markedspartneren for aktører i vårt nedslagsfelt, forteller Sagmo. Hun har en bachelorgrad i PR- og markedskommunikasjon fra BI Trondheim, og en mastergrad fra Høgskolen Kristiania i Oslo. 

 

Vegg i vegg sitter Kari Anne Susegg Kvarving i Kvarving Kommunikasjon. Her deler hun kontor med PKOM AS og Avantas Aktiv. Kvarving jobber med kommunikasjon og markedsføring, og særlig med strategi og innhold til nettsider, trykte publikasjoner og sosiale medier. Hun har bred erfaring med krisekommunikasjon og mediehåndtering, og holder ofte kurs om bruk og forståelse av sosiale medier. 

Arbeidspraksis og språklære på InnoCamp

Vanessa Ejida er i praksis hos T:lab, hvor hun blant annet får praktisert forretningsnorsk.

Leila Vanessa Ejida har arbeidspraksis hos T:lab og i kantina på InnoCamp. Ejida kommer fra Filippinene, kom til Norge i 2019 og har etablert seg på Steinkjer med mann og barn. Hun har bakgrunn fra markedsføring og eiendomsformidling i hjemlandet, og eier en kafé der. Her på InnoCamp får Vanessa utvidet sitt nettverk og får praktisert forretningsnorsk i større grad enn hos voksenopplæringen.

I tillegg vokser NIBIO og Landbruksdirektoratet betydelig. Begge har ansatt en rekke personer den siste tiden, mens Nord universitet også har lyst ut flere jobber i forbindelse med deres satsing på bioøkonomi.