Skip to content

Rekordsøking til Nord universitet

InnoCamp-eksteriør-022

Aldri tidligere har så mange kommende studenter hatt Nord universitet som sitt førstevalg i Samordna opptak. Hele 6030 søkere har et studium ved Nord øverst på sin ønskeliste, en økning på 16 prosent fra 2020. På Steinkjer har man en økning fra 493 søkere til hele 613 søkere  til sammen på Samordna opptak og lokalt opptak. 

–​ Vi er veldig godt fornøyde med at så mange søker seg til Nord universitet. Det rekordhøye antallet viser oss at vi har studier som er attraktive for mange, sier Tor Dybdal-Holthe. Av studiene som tilbys på InnoCamp Steinkjer er han spesielt fornøyd med søkertallene på det nettbaserte studiet Innkjøpsledelse. Her er det hele 168 søkere på 50 studieplasser. 

Økonomi og ledelse ved Handelshøgskolen Nord har en generell økning på antall søkere, mens Fakultet for biovitenskap og akvakultur kan vise til stabilt gode tall. På totalt 20 studieplasser på Master i Biovitenskap er det 56 førsteprioritetssøkere. Av disse er halvparten av søkerne fra land utenfor EU. 10 av søkerne er til det nye studiet Husdyrvitenskap, som til høsten tilbys for aller første gang. 

– Vi er svært glade for at Master i Biovitenskap, fordypning i terrestrisk økologi og naturforvaltning også i år har gode søkertall. Med et allerede voksende fagmiljø rundt NIBIO og landbruksklynga på InnoCamp Steinkjer og to masterfordypninger ved universitetet vil studentlivet bli beriket av et faglig bredere og etter hvert mer internasjonalt miljø. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Anita Sundet, studieveileder ved Nord universitet.